Dnevne arhive: 17.04.2020

Naređeno je FUCZ da stavi na raspolaganje zaštitnu opremu (maske i rukavice) federalnim ministarstvima, upravama i upravnim organizacijama, humanitarnim organizacijama i volonterima a kantonalnim štabovima civilne zastite FUCZ stavit će na raspolaganje 700 zaštitnih odijela koji će ih raspodijeliti zdravstvenim … Nastavi čitati

Objavljeno u COVID-19, Događaji | Komentari isključeni za Održana 16. vanredna sjednica FŠCZ na kojoj su donijete četiri nove naredbe i produžen rok primjene do 30. aprila za 38 prethodno donijetih naredbi

Ministar Jusko pohvalio rad policijskih službenika

Ministar unutrašnjih poslova Ismir Jusko je na današnjoj zajedničkoj konferenciji za medije Vlade i Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo govorio o dva događaja u kojima su intervenisali policijski službenici jučer, a čiji su akteri bile osobe zaražene koronavirusom. “Policijski službenici … Nastavi čitati

Objavljeno u COVID-19, Događaji | Komentari isključeni za Ministar Jusko pohvalio rad policijskih službenika

Press konferencija ministra unutrašnjih poslova KS

“U protekla 24 sata policijski sat prekršilo je 29 osoba i protiv njih su podnesene prekršajne prijave. Devet lica prekršilo je mjeru samoizolacije. Evidentno je da su mjere prinudne izolacije dale rezultate, jer je broj osoba koje su kršile ovu … Nastavi čitati

Objavljeno u COVID-19, Događaji | Komentari isključeni za Press konferencija ministra unutrašnjih poslova KS