TUGA SE NADVILA NAD SARAJEVOM: POLICAJAC ADIS ŠEHOVIĆ ISPRAĆEN UZ NAJVIŠE POČASTI

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

izvor: hayat.ba

I nebo je danas plakalo… prerano nas je napustio Adis Šehović, jedan od heroja u plavom koji je na svirep način ubijen u petak ujutro u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Ubijen je samo zato što je sa svojim kolegom Davorom vršio dužnost. Branio je građane, njihovu imovinu…

Mafijaši su prekinuli njegov život rafalnom paljbom iz automatskog oružja. Na mezarju u Buća Potoku stotine građana, kolega, rodbine i prijatelja ispratilo je Adisa na ahiret. Oprostili su se od njega nepuna dva sata nakon što je na suprotnoj strani grada na vječni počinak ispraćen njegov kolega Davor Vujinović.

Adis Šehović i Davor Vujinović važili su za jedne od najiskusnijih pripadnika Policijske uprave Novi Grad. S obzirom na to da se radi o sarajevskoj općini u kojoj živi najviše stanovnika na ovoj stanici je veliki teret te pokrivaju ogroman teren.

Šehović je Srednju školu unutrašnjih poslova završio 1995. godine te je od tada pripadnik policije, dok je Vujinović Akademiju završio 1998. Obojica su s ponosom nosili čin Višeg policajca te, prema riječima njihovih starješina, obojica se mogu ponositi svojom službom. Šehović i Vujinović su više puta pohvaljivani od komesara i ministra MUP-a. Šehović je posebno pohvaljen jer je učestvovao u hapšenju opasne kriminalne grupe.

Naime, radi se o hapšenju Suada Hodžića u martu 2012. godine, koji je iz automatske puške pucao u svog suparnika. Hodžić i njegovi saučesnici tada su pucali i na policiju u sarajevskom naselju Alipašino Polje u C fazi.

Šehović se tada istakao izuzetnom hrabrošću te je veoma brzo savladao opasnog napadača i oduzeo mu pušku. Zbog toga je naročito pohvaljen. Inače, obojica policajaca bili su autoritet na ulici, a kolege su u njima vidjele velike uzore.

Ovaj unos je objavljen u Događaji. Zabilježite trajni link.