Pisma podrške i sućuti porodicama i Sindikatu policije Kantona Sarajevo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Nezavisni sindikat policije Srbije

DOPIS SP KANTON SARAJEVO

Sindikat policije Hrvatske

Sindikat elektroenergentskih radnika FBiH

Samstalni sindikat radnika komunalne privrede u FBiH


Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH

Povodom gnusnog zločina nad policajcima Adisom Šehovićem i Davorom
Vujinovićem, izražavam duboko žaljenje i saučešće porodicama nastradalih.
U ovom teškom vremenu za Sindikat policije, stavljamo se na raspolaganje
za svaki vid pomoći, a posebno porodicama poginulih – vaših kolega.

Sindikat djelatnika Ministarstva unutrašnjih poslova ŽZH

SINDIKATU POLICIJE KANTONA SARAJEVO

Obitelj Šehović i Vujinović

Dragi prijatelji i kolege kantona Sarajevo, ožalošćene obitelji Šehović i
Vujinović, rodbino i prijatelji policajaca-heroja!
Teško je u ovom trenutku istaći riječima žalost i tugu koju osjećamo zbog
gubitka dvojice kolega, na onako kukavički i brutalan način, osim da smo svi
skupa duboko potreseni te da susosjećamo sa svima vama.
Pokoj vječni daruj im Gospodine i svjetlost vječna neka im svjetli, počivali u
miru, a nama živima ostaje žalovati uz nadu da ćemo se svi skupa okupiti te
poduzeti sve da ove dvije tragične smrti ne ostanu uzaludne.

Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si Ti sa
mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni. Trpezu preda mnom prostireš na oči
dušmanima mojim. Uljem mi glavu mažeš, čaša se moja prelijeva. Dobrota i milost pratit će mene sve dane života moga….

Za Sindikat djelatnika MUP-a ŽZH
Vjekoslav Markota
Predsjednik

Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH


Hitna Pomoć Kantona Sarajevo

Za nas su rekli da smo “Heroji u bijelom”, a mi, sa punim pravom, kažemo da ste vi naši ” HEROJI ” , bez obzira na boju vaše uniforme. Bezbroj zajedničkih intervencija na kojima ste pokazali svoju hrabrost, stručnost i spremnost a iznad svega humanost i srce bosansko.
Hvala vam od srca za sve što ste uradili za gradjane Kantona Sarajevo i BiH !!!
Kolektiv JU ZHMP Kantona Sarajevo

Sindikat mašinovođa-strojovođa u FBiH

Sindikat policije Slovenije

Sindikat policistov Slovenije izreka globoko in iskreno sožalje družinama, svojcem in sodelavcem brutalno umorjenih kolegov iz BIH.

Duboko i najiskrenije saučešće porodicama,kolegama i prijateljima naših kolega, koji su dali svoj život na dužnosti za bezbednost svog naroda!

U Sindikatu policije Slovenije najoštrije osudujemo svaki vid napada na policiju, odnosno, policijske službenike, te sa posebnim gnušanjem i prezirom osuđujemo brutalnost i način na koji su ubijene naše kolege iz BIH.

Sindikat sudske policije u FBiH

Sindikat službenika Sudske polcijije u FBiH uputio je saučešće porodicama ubijenih policajaca MUP-a Kantona Sarajevo uz apel pravosudnim organima da najoštrije kazne njihove ubice.
“Izražavamo naiskrenije saučešće porodicama tragično ubijenim kolegama, pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, za vrijeme izvršenja poslova zaštite građana. Sindikat apeluje na nosioce pravosudnih funkcija da najoštrije kazne ubistvo dvojice policajaca”, stoji u saopćenju sindikata.

Sindikat je zamolio sve koji mogu pružiti bilo kakve informacije u cilju hvatanja
izvršioca ovog, kako kažu, terorističkog akta, da to i učine.

“Takođe i ovim putem se obraćamo iako smo se i nebrojeno puta obraćali svim
nosiocima političke vlasti da shvate koje posljedice proizilaze iz ovakvih postupaka
kriminalnih aktivnosti upućenih prema policijskim službenicima, kako za pripadnike
policijskih agencija tako za građane, a posebno (ne)sigurnost cijelog društva.
Odnosno da preduzmu sve neophodne mjere kako bi zakonski u potpunosti omogućili zaštitu i sigurnost svih građana, jer je sigurnost čovjeka osnovni uslov za život čovjeka”

Sindikat Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH

Sindikat Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH pruža punu podršku pravosudnim i policijskim agencijama na svim nivoima kako bi se na brz i efikasan način otkrile i kaznile ubice policijskih službenika.
Članovi sindikata izrazili su duboko saučešće, porodicama ubijenih policajaca koji su vršili svoju časnu dužnost, kao i svim uposlenim u policijskim strukturama Kantona Sarajevo.

“Pružamo punu podršku pravosudnim institucijama i policijskim agencijama svih nivoa, kako bi se na brz i efikasan način otkrili, priveli pred lice pravde i sankcionisali svi izvršioci i njihovi pomagači. Ovo je još jedan pokazatelj kako je ovaj častan posao i opasan, te je potrebno konačno izvršiti dodatni napor u vezi sa materijalno – tehničkim opremanjem i osavremenjavanjem policijskih agencija na svim nivoima u Bosni i Hercegovini”

Sindikat zavodske policije BiH

Zavodski policajci BiH izrazili su duboku tugu i žalost zbog gnusnog i brutalnog ubistva dvojice kolega Davora Vujinovića i Adisa Šehića.
“S velikim bolom i tugom izražavamo najdublje saučešće porodicama. Na ovaj način najoštrije osuđujemo svaki vid napada na policiju i policijske službenike”, kazali su iz ovog sindikata.

Zbog načina na koji ubijeni, Sindikat zavodske policije BiH očekuje da se izvršioci što prije pronađu, a da sankcije prema njima budu maksimalno zakonske.

Samostalni sindikat šumarstva, prerade drveta i papira BiH

Duboko potrešeni jučerašnjim događajem, kada su u ranim jutarnjim satima, obavljajući svoju profesionalnu dužnost, mučki izgubili živote vaše kolege, a naši sugrađani policijski sulužbenici Davor Vujinović i Adis Šehović, upućujemo izraze najiskrenijeg suosjećanja.
U ime Samostalnog sindikata šumarstva, prerade drveta i papira BiH i u lično ime porodicama nastradalih policajaca izažavam iskreno suosjećanje zbog gubitka njihovih najmilijih.
Ova teška tragedija treba da bude opomena za mjerodavne i cijelu društvenu zajednicu koji u punom kapacitetu treba da poduzmu sve neophodne mjere s ciljem poboljšanja sigurnosti policijskih službenika, koji časno obavljaju svoje dužnosti. Ovakav zločinački čin nije samo atak na dvojicu policajaca već državu i društvo.

Sindikat kantonalnih državnih službenika

Samostalni sindikat kantonalnih državnih službenika i namještenika upućuje najiskrenije saučešće porodicama i kolegama preminulih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujnovića, koji su na brutalan način izgubili živote braneći grad Sarajevo od kriminala.

„Povodom brutalnog čina ubistva policajaca, koji smatramo kao napad na državu Bosnu i Hercegovinu, tražimo od svih nadležnih da se ovaj događaj istraži i hitno pronađu izvršioci, te da se krene u obračun sa pripadnicima kriminalnog miljea u našoj državi“, navode u Sindikatu.

Samostalni sindikat kantonalnih državnih službenika i namještenika upućuje punu podršku Sindikatu policije Kantona Sarajevo, Upravi policije i nadležnom tužilaštvu u poduzimanju svih neophodnih mjera, navodi se u saopćenju ovog Sindikata.

Sindikat Ministarstva odbrane

Povodom ubistva naša dva sugrađanina a Vaših kolega policajaca Adisa
Šehovića i Dabora Vujnovića izražavamo duboko saučeće. Neka im je
vječni rahmet i spokoj.
Ovo je duboka bol uz pokazatelj da izmjene krivičnog zakonodavstva se
pod hitno moraju raditi, kako bi se napad na službenu osobu žestoko
kaznio. Policija mora imati veća ovlaštenja. To neće vratiti naša dva
sugrađanina, ali u borbi protiv mafijaškog kriminala se ne smije posustati.

Sindikat Granične policije

Sindikat Granične policije BiH izrazio je naiskrenije saučešće porodicama tragično stradalim kolegama, pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, za vrijeme izvršenja poslova zaštite građana.

Sindikat je zamolio sve koji mogu pružiti bilo kakve informacije u cilju izvršioca ovog događaja da se jave.

“Takođe i ovim putem se obraćamo iako smo se i nebrojeno puta obraćali svim nosiocima političke vlasti da shvate koje posljedice proizilaze iz ovakvih postupaka kriminalnih aktivnosti upućenih prema policijskim službenicima, kako za pripadnike policijskih agencija tako za građane, a posebno (ne)sigurnost cijelog društva. Odnosno da preduzmu sve neophodne mjere kako bi zakonski u potpunosti omogućili zaštitu i sigurnost svih građana, jer je sigurnost čovjeka osnovni uslov za život čovjeka”, navodi se u saopštenju Sindikata Granične policije BiH.

Sindikat Granične policije BiH insistira na nosice Vlasti da najoštrije kažnjava napade na policiju.

Sindikat radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH

Povodom nemilog događaja koji se desio u jutarnjim satima, u petak, 26.10.2018. godine kojom prilikom su, tokom obavljanja svoje časne dužnosti, dvojici Vaših kolega na brutalan način oduzeti životi, upućujemo iskreno saučešće porodicama i kolegama preminulih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujnovića.
Najoštrije osuđujemo svaki vid napada na policajce, a posebno smo zgroženi smjelošću i brutalnošću onih koji su izvršili napad. U ime Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH Kantonalni odbor Kantona Sarajevo upućujemo punu podršku Sindikatu policije Kantona Sarajevo, Upravi policije i nadležnom tužilaštvu u poduzimanju svih neophodnih mjera kako bi počinioce ovog brutalnog ubistva i napada na Vaše kolege policajce priveli pravdi i adekvatno sankcionisali.

Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu

Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu izrazio je naiskrenije saučešće porodicama mučki ubijenih policajaca MUP-a Kantona Sarajevo, tokom obavljanja časnih poslova i zadataka na zaštiti građana.

– Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu poziva predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti da se zapitaju da li su učinili sve što su bili u mogućnosti da zaštite živote onih koji štite živote drugih.

Također pozivamo sve građane koji imaju bilo kakve informacije koje mogu pomoći u hapšenju izvršilaca ovog zločina da se obrate policijskim organima – kazali su iz Sindikata SIPA-e.

Savez sindikata policije i uposlenika MUP-ova FBiH

U povodu jutrošnje pogibije policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo, Dragan Škulj, predsjednik Saveza sindikata policije i uposlenika MUP-a FBiH, u ime svih uposlenika i članova Sindikata, te u svoje ime, uputio je izraze najdubljeg saučešća porodicama kolega Adisa Šehovića i Davora Vujnovića.

“Svi policijski službenici u FBiH, ali i regionu teško su potreseni jutrošnjim mučkim ubistvom naših kolega Adisa i Davora. Koristim se prilikom da građanima uputim poruku da se nijedan policajac neće smiriti dok počinioci ovog djela ne budu pronađeni i privedeni pred lice pravde. Jednako tako, uputio bih predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti molbu da se svi oni pojedinačno zapitaju da li smatraju da su učinili dovoljno da osiguraju policijskim službenicima uvjete u kojima mogu kvalitetno obavljati svoje zadaće.”

Izjavili su i saučešće sindikati i kolege:
Sindikat djelatnika MUP-a ŽZH
Sindikat policije MUP-a BPK
Savez Sindikata policicijskih organa/tijela BiH
Sindikat djelatnika MUP-a HBZ
Sindikat službenika FMUP-a
Sindikat policijskih službenika sudske policije FBiH
Kolege MUP-a ZDK
Kolege MUP-a TK

Ovaj unos je objavljen u Događaji. Zabilježite trajni link.