Saopštenje za javnost

Broj: SPKS-249/18

Povodom upotrebe vatrenog oružja koja se dogodila 22.05.2018. godine oko 00,05 sati na području Općine Novi grad Sarajevo i koja je za posljedicu imala dva povrijeđena policijska službenika Četvrte PU – Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koristimo priliku da našim povrijeđenim kolegama, članovima Sindikata policije Kantona Sarajevo, odamo priznanje na iskazanoj hrabrosti i spremnosti da se suprostave kriminalcima, koji radi ostvarivanja svojih kriminalnih ciljeva koriste i vatreno oružje, te direktno ugožavaju živote policijskih službenika zaduženih za sigurnost u Kantonu Sarajevo.

Želimo istaći da je ovo već po ko zna koji put da se prema policiji Kantona Sarajevo upotrebljava vatreno oružje, da su krimanalna lica postala sve bezobzirnija i beskrupuloznija u načinu napada na policijske službenike radi ostvarivanja materijalne koristi na štetu građana i posjetioca Kantona Sarajevo.

I ovom prilikom policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pokazali su spremnost da zalažući svoj život osiguraju ličnu i imovinsku sigurnost svih osoba koje žive, rade i borave na ovom prostoru, odnosno, posjećuju Kanton i Grad Sarajevo.

Tim povodom, uz čestitke za iskazanu požrtvovanost i profesionalizam našim kolegama, ispred Sindikata policije Kantona Sarajevo iskazujemo punu podršku u radu svim policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na čelu sa policijskim komesarom.

Od Vlade Kantona Sarajevo očekujemo da nastavi sa aktivnostima na unapređenju i poboljšanju uslova rada policijskih službenika, kontinuiranoj nabavci neophodne opreme i sredstava, kadrovskom i materijalnom jačanju policije ovog kantona i njihovog statusa.

Našim povrijeđenim kolegama želimo brz oporavak i da se čim prije vrate obavljanju časne i odgovorne policijske dužnosti.

S poštovanjem,
PREDSJEDNIK UO SPKS