Sve spremno za obilježavanje godišnjice ubistva sarajevskih policajaca

izvor: avaz.ba

Sindikat policije Kantona Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sutra će obilježiti 4. godišnjicu ubistva policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS, Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Tom prilikom ovaj spomenik danas su očistili radnici. Sada je sve spremno za obilježavanje.

Podsjećamo, oni su svirepo ubijeni kada su napadnuti na Alipašinom Polju od strane nepoznatih osoba, dok su bili na dužnosti.  Sramotno je da četiri godine traje istraga i da Tužilaštvo nije podiglo optužnicu za njihovo ubistvo.

Podsjećamo, kako smo ranije pisali, u 10 sati je planirano otvaranje i početak Memorijalnog turnira u malom nogometu pod nazivom “Adis & Davor”, u sportskoj dvorani “Ramiz Salčin”, u ulici Semira Frašte bb, Općina Novi Grad Sarajevo. U 11 sati bit će položeno cvijeće na spomen-ploču ubijenim policijskim službenicima na mjestu ubistva u ulici Geteova do broja 1, Općina Novi Grad Sarajevo.

Kako je planirano, u 11:40 sati obilazak mjesta ukopa policijskog službenika Šehović Adisa na Šehidskom mezarju Buća potok, a u 12:15 sati bit će obilazak mjesta ukopa policijskog službenika Vujinović Davora na centralnom groblju “Sveti Josip”, Ciglane.