Podrška Zahtjevima upućenim Vijeću ministara

Sindikatu policije Kantona Sarajevo je upućena podrška od strane Sindikata Državne agencije za istrage i zaštitu čiji sadržaj prenosimo:

Poštovani,
Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu upućuje punu podršku Sindikatu policije Kantona Sarajevo i pridružuje se zahtjevima upućenim Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i drugim nadležnim organima i institucijama koji su na osnovu zakona nadležni i ovlašteni za upravljanje migrantskom krizom, da konačno pristupe svojim obavezama na jedan ozbiljniji, sistematičniji i odgovorniji način.
Naime sinošnji događaj, koji se dogodio kao jedan u nizu u kojima migranti izazivaju i učestvuju u neredima i činjenju teških krivičnih djela, čije su prikazene scene u velikoj mjeri uznemirile javnost širom Bosne i Hercegovine, a pri tome izazvale opravdan revolt svih policajaca koji rade u veoma teškim uvjetima i direktno su uključeni u sprječavanje nelegalnih migracija, i u svakoj prilici profesionalno i časno obavljaju sve svoje dužnosti.
Posebno je uznemirujući podatak da je povrijeđen određeni broj policijskih službenika te oštećen veći broj službenih vozila.
Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu s ciljem zaštite svojih članova i svih policijskih službenika ponovo ističe da smatra opravdanim i podržava zahtjeve Sindikata policije Kantona Sarajevo.
Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu također upućuje izraze podrške povrijeđenim kolegama i želje za brz oporavak.
S poštovanjem,
Edin KahrimanovićPredsjednik Sindikata