1. Memorijalni turnir u malom nogometu povodom ubistva policijskih službenika Adisa i Davora

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Povodom prve godišnjice od ubistva policijskih službenika Šehović Adisa u Vujinović Davora, Sindikat policije Kantona Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom unutrasnjih poslova Kantona Sarajevo i Upravom policije MUP-a Kantona Sarajevo je tim povodom, dana 26.10.2019. godine sa početkom u 08.00 sati u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin”, u ulici Semira Frašte bb, Općina Novi Grad, organizovao 1. Memorijalni turnir u malom nogometu pod nazivom “Adis & Davor”,.

Od strane ministra MUP- a Kantona Sarajevo porodicama Sehović i Vujinović dodijeljene su posthumno “Zlatne policijske znacke” ubijenim policijskim službenicima Šehović Adisu i Vujinović Davoru.

Na turniru je uzelo učešće 26 ekipa svih policijskih agencija, kako sa državnog nivoa, tako sa Federalnog, Kantonalnog, Brčko distrikta i Republike Srpske.

Istog dana u 10,00 sati na mjestu ubistva u ulici Geteova do broja 1, Općina Novi Grad Sarajevo, otkriveno je spomen obilježje ubijenim policijskim službenicima, te su od strane policijskog komesara porodicama predate zastave.

Nakon otkrivanja spomen obilježja izvršen je obilazak mezarja Buća potok gdje je ukopan Šehović Adis, te obilazaka groblja “Sveti Josip” gdje je ukopan Vujinović Davor.

Nakon završetka Memorijalnog turnira, izvršeno je proglašenje pobjednika gdje je izvršeno uručenje pehara za osvojeno I, II i III mjesto, najbolji golman, najbolji strijelac i najbolji igrač.
Prvo mjesto osvojila je ekipa Ministaratva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo,
Drugo mjesto ekipa Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i
Treće mjsato ekipa Agencije za istrage i zaštitu – SIPA.

Ovaj unos je objavljen u Događaji. Zabilježite trajni link.