Građani pozvani da u ponedjeljak na Trgu djece Sarajeva odaju počast ubijenim policajcima

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

izvor: klix.ba

Građani pozvani da u ponedjeljak na Trgu djece Sarajeva odaju počast ubijenim policajcima

Na Facebook grupi Skup podrške Policiji Kantona Sarajevo građani Sarajeva su pozvani da u Parku ubijene dece (Trg djece Sarajeva) odaju počast ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću
“Zbog brutalnog ubistva dva policajca u sarajevskom naselju Alipašino polje, udruženje “Val” organizira skup ponedjeljak 29. 10. u Parku ubijene djece Sarajeva sa početkom u 18 sati”, stoji u pozivu.

“Ovom prilikom su pozvane i sve druge nevladine organizacije i udruženja bez obzira na djelatnost da se pridruže i podrže ovu aktivnost, te na taj način animiraju sve građane. Jako bitno je da se iskaže i dalje povjerenje u policiju i podrška, jer na taj način dajemo iskrenu potporu sektoru u BiH koji zaista uvijek stoji za svaki problem građana”, navedeno je u pozivu

Navode da su Park ubijene djece Sarajeva odabrali kao mjesto okupljanja iz razloga što su ovi službenici sigurno u ratnom periodu bili mladi ljudi koji su voljeli svoju zemlju, a toliko godina nakon najgorih dešavanja u njoj su dali život na jedan jako nehuman i hladnokrvan način.

“Isto okupljanje je i apel vlastima da dopusti policiji veće ovlasti, te da učini promjene kojima bi policija bila sigurnija u svrsi pravilnog ostvarenja zaštite građana i njihove imovine. Okupljanje se može tumačiti indirektno kao i glas građana da neće više tolerisati život u opštoj nesigurnosti i oduzimalnje ovlasti onima koji iskreno štite njihove interese”, navodi se.

Ovaj unos je objavljen u Događaji. Zabilježite trajni link.