Saopštenje – 20 godina Sindikata policije Kantona Sarajevo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Zadovoljstvo nam je što ove godine Sindikat policije Kantona Sarajevo obilježava 20 godina rada i djelovanja.

Tim povodom Upravni odbor je organizovao određene aktivnosti, kako edukativnog, tako i sportsko-zabavnog karaktera.

U goste su pozvani predstavnici policijskih sindikata iz zemlje i regije, te je u hotelu Hills na Ilidzi dana 22.06.2018.g. upriličena zajednička konferencija na temu: “Položaj policijskih sindikata u zemljama regije i njihove aktivnosti na jačanju uloge u društvu za sveopći društveni napredak”.

Dana 23.06.2018.g. planirane su i sportske igre na lokalitetu sportsko rekreativnog centra Ajdinovići, te prigodan zabavni program za goste i članove sindikata uz mogućnost da raspoložive kapacitete navedenog centra koriste i djeca članova Sindikata policije KS.

Sindikat policije KS je u proteklom periodu svog rada i djelovanja poduzeo niz aktivnosti u cilju poboljšanja radno pravnog i materijalnog statusa svojih članova, te se posebno izdvajaju određene aktivnosti koje su rezultirale potpisivanjem prvog kolektivnog ugovora,  ali i donošenje određenih zakonskih propisa kojima su riješena pojedina statusna pitanja policijskih i državnih službenika, kao i namještenika. 

Izražavamo zahvalnost svim sindikalnim aktivistima koji su svojim radom i zalaganjem tokom proteklih 20 godina doprinijeli sindikalnom prosperitetu. 

Sa posebnom pažnjom se sjećamo naših članova sindikata koji su izgubili život vršeći svoje dužnosti uz obećanje da neće biti zaboravljeni. 

Tokom narednog perioda ovaj Sindikat će nastaviti sa aktivnostima koje će imati za cilj stvaranje što povoljnijih uslova za rad i djelovanje kako bi se u konačnici što potpunije realizovala misija policijske uloge u društvu i osigurala adekvatna prava članova Sindikata policije Kantona Sarajevo. 

Zahvaljujemo se svim pojedincima, organima i pravnim licima koji su dali doprinos u obilježavanju našeg jubileja, kao i medijima koji su tokom našeg rada i djelovanja pratili i izvještavali o našim aktivnostima.

S poštovanjem,

                                   Mirza Hadžiabdić, 
                                      Predsjednik UO 
                                   Sindikata policije KS

Ovaj unos je objavljen u Događaji. Zabilježite trajni link.