Obavještenje za članove Sindikata policije Kantona Sarajevo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

VEZA: Naša depeša broj SPKS-190/18 od 12.04.2018. godine 

Našom depešom, broj i datum veze. između ostalog, članovi Sindikata policije Kantona Sarajevo imali su priliku biti upoznati o zaključenim ugovorima o saradnji ovog sindikata sa:
• “HIFA OIL” d.o.o. kojim se omogućava povoljnija cijena kupovine naftnih i ostalih derivata na benzinskoj pumpi “Hifa Oil” u ulici Safeta Hadžića, područje Općine Novi grad Sarajevo
• Privatnom stomatološkom ordinacijom “Hasanović dr Ismir”, ulica Zagrebačka broj 31. Općina Novo Sarajevo, kojim se omogućava članovima Sindikata plaćanje stomatoloških usluga na rate, te poseban popust za gotovinske plaćanje;
• Agencijom ,.Sunce” ulica Trg međunarodnog prijateljstva br. 20. Sarajevo, kojim se
omogućava članovima Sindikata plaćanje usluga registracije vozila na mjesečne rate.
• Advokatskom kancelarijom  “Plećan Asif i Plećan Elmin” kojim se omogućava članstvu da, pored oblasti iz radno pravnih odnosa, angažuju advokate pomenute kancelarije i po drugim osnovama u kojima članovi sindikata imaju potrebu za angažiranjem advokata.

Pored navedenih, tokom mjeseca maja 2018. godine Upravni odbor je zaključio Ugovore o saradnji saa sljedećim pravnim licima:
• ID SENIGOR” doo Sarajevo kojim se omogućava određeni popust na kupovinu građevinskog i drugog materijala i robe za članove sindikata, kao i mogućnost plaćanja na 12 rata,
• “PENYPLUS” doo Sarajevo kojim se omogućava kupovina na rate robe i materijala iz
asortimana navedenog preduzeća,
• “KOTEKS” doo Tešanj kojim se omogućava određeni popust na asortiman robe navedenog
preduzeća za članove ovog Sindikata,
• “GREEN-OIL” doo Sarajevo kojim se omogućava poseban popust članstvu SPKS za kupovinu naftnih derivata na benzinskoj pumpi u ulici Marka Marulića broj 4. Sarajevo,
• “S.R.C.A.” doo Ajdinovići kojim je ugovoren popust i plaćanje na rate za članove SPKS.
• “GRAWE OSIGURANJE” kojim se omogućava plaćanje registracija na rate,
• “FIT PASS” doo Sarajevo kojim se omogućava po povoljnijoj cijeni pružanje usluga u
sportskim i drugim objektima sa kojima navedena firma ima zaključen ugovor i
• “ELITE-TRAVEL” doo Sarajevo, turistička agencija, gdje se ugovorom o saradnji omogućavaju određeni povoljniji aranžmani za ljetovanje.

Obavještavamo članstvo da će u narednih nekoliko dana svi potpisani ugovori biti dostupni putem web stranice Sindikata policije Kantona Sarajevo, te će se o detaljima moći informisati putem iste, kao što će biti dostavljeni i nadležnim službama računovodstva Ministarstva, odnosno, Uprave policije, shodno članu 70. stav 2. tačke d) Kolektivnog ugovora između Vlade Kantona Sarajevo i Sindikata policije Kantona Sarajevo (“Službene novine Kantona Sarajevo” broj: 4/18). Takođe, Upravni odbor je donio odluku o izmjeni termina obilježavanja 20. godišnjice našeg Sindikata, pa ovom prilikom želimo upoznati naše članstvo da će se godišnjica obilježiti u dane 22. i 23.06.2018. godine prigodnim programom i sportskim takmičenjima, a o detaljima protokola članovi Sindikata će biti obavješteni u narednom periodu. Kada su u pitanju sportska takmičenja, ista su planirana za subotu, 23.06.2018. godine. na terenima sportsko-rekreativnog centra “S.R.C.A.” u Ajdinovićima, pa je potrebno da sindikalnim povjerenicima do 11.06.2018. godine izvršite prijavu ekipa za učešće u takmičenju iz nogometa, košarke i šaha kako bi se nastavilo sa realizacijom planiranog. Prijaviti se mogu članovi sindikata.
Takođe, pozivaju se svi zaintresovani članovi Sindikata na zajedničko druženje navedenog dana (23.06.2018.godine) u pomenuti sportsko-rekreativni centar, s tim da se potrebno prijaviti za prisustvo sindikalnim povjerenicima najkasnije do 13.06.2018. godine, kako bi se na vrijeme mogle izvršiti rezervacije i realizovati planirano obilježavanje.
Pored poziva našem članstvu, povodom obilježavanja ovog značajnog jubileja našeg sindikata, pozive ćemo uputiti i predstvanicima drugih sindikata iz zemlje i regije.
Sa sadržajem depeše potrebno je da sindikalni povjerenici upoznaju sve članove sindikata u svojim sindikalnim organizacijima, te da dostave spiskove prijavljenih ekipa i učesnika do određenih rokova.

PREDSJEDNIK UO SPKS
MIRZA HADŽIABDIĆ

Ovaj unos je objavljen u Događaji. Zabilježite trajni link.