Obilježena godišnjica pogibije policijskog službenika Mahmuta Trake

Povodom obilježavanja 20-te godišnjice pogibije policijskog službenika Mahmuta Trake, danas su u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo, u organizaciji Sindikata policije Kantona Sarajevo, ministar MUP-a KS Vedran Mulabdić, policijski komesar Mevludin Halilović i delegacija Sindikata policije KS, primili članove porodice tragično stradalog kolege Trake.  U emotivnoj atmosferi, evocirajući uspomene na poginulog kolegu, prigodnim riječima prisutnim su se obratili ministar Mulabdić, policijski komesar Halilović, te predsjednik Sindikata policije KS Mirza Hadžiabdić. Zajednička konstatacija je bila  da MUP Kantona Sarajevo ima dužnost i obavezu da vodi brigu o članovima porodica poginulih kolega, te svojim djelovanjem pokaže da oni nikada neće biti zaboravljeni. U tom smislu je naglašen i značaj potpisivanja novog Kolektivnog ugovora Vlade KS  i Sindikata policije KS, kojim je po prvi put sistemski riješen i  segment stipendiranja djece i pomoći porodicama stradalih uposlenika MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon toga su delegacije Sindikata policije Kantona Sarajevo, te Treće i Četvrte policijske uprave, zajedno sa članovima porodice na groblju „Obad“,  položili cvijeće na mezar našeg kolege Trako Mahmuta.