Obavještenje o obilježavanju Dana Sindikata policije Kantona Sarajevo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Obavještavamo Vas da je Sindikat policije Kantona Sarajevo povodom Dana Sindikata policije 29. Maja i 18. godina od osnivanja Sindikata policije Sarajevo (Sindikat policije Kantona Sarajevo formiran je 29.05.1998. godina) planirao obilježavanje navedene godišnjice i svečani ispraćaj penzionisanih članova sindikata pod nazivom «Obilježavanje Dana SPKS 2016».

Predviđene su sljedeće aktivnosti koje će se održati u objektu i terenu na Grkarici – Igman dana 26.05.2016. godine:

Malonogometni turnir,
Šahovski turnir,
Svečani ispraćaj penzionisanih članova sindikata koji su ostvarili pravo na penziju u periodu od 01.09.2015. godine do 30.04.2016. godine,
Zajedničkio druženje uz prigodan ručak.

S tim u vezi, Upravni odbor je blagovremeno poduzeo aktivnosti na organizaciji i realizaciji navedenog, te je potrebno da sve sindikalne organizacije čiji članovi žele da učestvuju na jednom od turnira, dostave spisak ekipa i takmičara (Napomena: samo aktivni članovi sindikata mogu uzeti učešća u obilježavanju “Dana SPKS”).
Spiskove dostaviti putem sindikalnih povjerenika na e-mail sindikata: sindikatpolicijeks@gmail.com ili putem redovne pošte, najkasnije do 06.05.2016. godine.

Koordinaciju takmičenja i suđenje utakmica malonogometnog turnira obavljat će Pobrić Bahrija, a šahovskog turnira Alihodžić Damirel.

PROPOZICIJE MALONOGOMETNOG TURNIRA:

U ekipama mogu učestovati samo takmičari članovi Sindikata policije Kantona Sarajevo
Ekipa koja učestvuje na turniru broji najviše do 10 igrača (u igri 4+1)
Ekipa koja učestvuje na takmičenju obavezna je da po mogućnosti delegira jednog sudiju.
Ekipa učestvuje u jednoobraznoj sportskoj opremi
Trajanje jedne utakmice je 20 minuta (bez poluvremena i zaustavljanja vremena)
U slucaju nerješenog rezultata odmah se pristupa izvodjenju penala (po tri izvođača)
Trajanje finalne utakmice 2×20 minuta (pauza 5 minuta)

PROPOZICIJE ŠAHOVSKOG TURNIRA:

Na turniru mogu učestovati samo takmičari članovi Sindikata policije Kantona Sarajevo,
Šahovski turnir je individulanog, a ne ekipnog karaktera

Proglašenje pobjednika bit će odmah po završetku turnira ispred objekta «Grkarica» na Igmanu.
Sve ekipe i takmičari koji učestvuju obavezni su prisustvovati ceremoniji proglašenja pobjednika.
Za osvojeno I , II, i III mjesto u obje discipline, kao i za najboljeg igrača, golmana i strijelca malonogometnog turnira bit će uručeni pehari i nagrade koje će osigurati Sindikat.

Izvlačenje parova malonogometnog turnira izvršit će se dana 09.05.2016. godine u 14,00 sati u prostorijama Sindikata policije Kantona Sarajevo u ulici Envera Šehovića broj 13, općina Novo Sarajevo, a izvlačenju su dužni prisustvovati predstavnici prijavljenih ekipa, dok su učesnici šahovskog turnira koji se prijave za isti dužni da se jave na dan turnira u 09,00 sati koordinatoru.

Sindikat poziva članove Sindikata policije Kantona Sarajevo da prisustvuju navedenom obilježavanju “Dana SPKS 2016”, pa je s tim u vezi potrebno izvršiti blagovremenu prijavu putem sindikalnih povjerenika kako bi se sindikat na vrijeme obratio menadžmentu MUP-a Kantona Sarajevo radi dobijanja saglasnosti za korištenje slobodnog dana prijavljenim učesnicima turnira.

PREDSJEDNIK UPRAVNOG ODBORA

Mirza Hadžiabdić

Ovaj unos je objavljen u Događaji. Zabilježite trajni link.