Obilježavanje 6. aprila “Dana policije Kantona Sarajevo”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Povodom 6. aprila, “Dana policije Kantona Sarajevo” i “Dana Grada Sarajeva”, Sindikat policije Kantona Sarajevo planira na prigodan način odati počast poginulim policajcima tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu u periodu 1992.-1995. godina, kao i policijskim službenicima koji su svoje živote dali izvršavajući službene poslove i zadatake mimo navedenog perioda.

S tim u vezi, dana 06.04.2023. godine, predstavnici Sindikata policije Kantona Sarajevo, prema niže navedenom protokolu izvršit će obilazak određenih lokacija i polaganje prigodnih vijenaca u znak sjećanja na one koji su dali svoje živote, i to:

  • U 10,00 sati obilazak mjesta ubistva u naselju Alipašino polje i polaganje vijenca na sponem obilježju ubijenim policijskim službenicima Šehović Adisa i Vujinović Davora i
  • U 10,30 sati,obilazak mjesta ubistva u naselju Reljevo Dvor i polaganje vijenca na spomen obilježju ubijenom policijskom službeniku Muhidinu Pivodiću.

Potrebno je da sindikalni aktivisti u svojim organizacionim jedinicama sa članovima sindikata i uposlenicima u objektima MUP-a KS, gdje su u ranijem periodu postavljene spomen ploče poginulim policajcima (Sektor za policijsku podršku, PU Stari grad, PU Centar, PU Novo Sarajevo, PU Novi grad, PU Ilidža, PU Hadžići, PS Trnovo, PU Ilijaš, PU Vogošća i Jedinica za saobraćaj), prema vremenu koje će sami izdefinisati, polože cvijeće u znak sjećanja i odavanja počasti poginulim policajcima.

Koristim priliku da uputim najiskrenije čestitke povodom “Dana policije Kantona Sarajevo” svim policijskim službenicima i uposlenicima sa željom za dobro zdravlje, sreću i uspjeh, kako u privatnom, tako i profesionalnom životu i radu.

PREDSJEDNIK UO SPKS

Sadik Ećo

Ovaj unos je objavljen u Događaji. Zabilježite trajni link.