Ilijaš: Održan memorijalni malonogometni turnir

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

izvor: MUP KS

U Sportskoj dvorani Ilijaš u nedjelju, 12.03.2023. godine, održan je IX Memorijalni turnir u malom nogometu “Poginulim i umrlim policijskim službenicima Policijske stanice Ilijaš“.Turnir se tradicionalno održava u sjećanje na poginule pripadnike PS Ilijaš u periodu agresije na Bosnu i Hercegovinu: Azmira Halilovića, Velimira Vidakovića, Sakiba Hasečića, Harisa Ćosića, Asima Gačića, Suvada Nahića, Kazafera Kevro i Rasima Helača, te u sjećanje na preminule policijske službenika PS Ilijaš: Jasmina Matorugu, Ahmeda Velagića, Rešada Avdukića, Zorana Pavlovića, Halima Fazlića, Predraga Ilića i Malika Derviševića.

Ove godine, na turniru je učestvovalo 20 ekipa, od kojih je deset bilo iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. U finalu su se sastale ekipe PU Hadžići i “Misoča”, gdje je ekipa Misoče bila bolja momčad na terenu, savladavši prošlogodišnje pobjednike turnira.

Nagrade i priznanja najboljim ekipama i pojedincima uručili su ministar unutrašnjih poslova Admir Katica i zamjenik policijskog komesara, glavni inspektor Fatmir Hajdarević.

Ovaj unos je objavljen u Događaji. Zabilježite trajni link.