„Život je u pitanju“ – Početak projektnih aktivnosti

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

izvor: Zavod za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS

Web stranica www.zivotjeupitanju.ba na kojoj se građani Kantona Sarajevo mogu prijaviti na preventivne preglede ranog otkrivanja raka grlića maternice, dojke i debelog crijeva je aktivna od 20.07.2022.godine.

Putem obrasca koji je dostupan na web stranici za pregled se mogu prijaviti sve osobe koje nisu prebolovale i trenutno ne boluju od karcinoma dojke, grlića maternice i debelog crijeva, koje imaju mjesto prebivališta na području Kantona Sarajevo, između 50-65 godina i nisu obavile papa test, mamografiju ili kolonoskopiju u proteklih godinu dana.

Građani koji se prijave mogu birati između osam zdravstvenih ustanova u KS u kojima će obaviti pregled: Zavod za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS, Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS, te poliklinike Agram, Al-Tawil, Atrijum, Eurofarm Centar i SaNaSa. Pregledi će se vršiti do popunjavanja kvote, a zainteresirani će se pozivati na pregled od strane ovlaštenih klinika prema datumu online prijave.

Ovim pozivom prije svega, ohrabrujemo i pozivamo sve policijske službenice ove dobne skupine sa područja Kantona Sarajevo da zakažu pregled jer prevencija i rana detekcija spašavaju život!

Ovaj unos je objavljen u Događaji. Zabilježite trajni link.