Sarajevski policajci građanima na ulicama dijelili maske

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

izvor: klix.ba

Na prijedlog ministra i policijskog komesara MUP-a KS, sarajevski policajci su današnji nadzor nad poštivanjem mjera iskoristili i da građanima podijele određeni broj zaštitnih maski kako bi se na taj način doprinijelo suzbijanju zaraze.
Naime, danas je nekoliko policijskih službenika bilo raspoređeno na sarajevskim lokacijama, a fotoreporter portala Klix.ba je fotografisao one koji su uz obavljanje svojih redovnih dužnosti dijelili maske građanima na području Općine Stari Grad.

“Cilj ove akcije je da građani i policija ojačaju međusobnu saradnju i povjerenje, jer naša uloga u društvu nije samo represivnog, već i preventivnog karaktera, s obzirom na to da je policija u obavezi da štiti i služi našim građanima, što smo i bezbroj puta dokazali kroz dosadašnji rad i djelovanje policije Kantona Sarajevo”, kazao je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Nakon jučerašnjih ukidanja i ublažavanja mjera, na fotografijama je primjetno da su građani u nešto većem broju nego inače odlučili vikend i lijepo vrijeme iskoristiti za šetnju gradom. Većina je zaštićena maskama, ali još jednom apelujemo na obavezno poštivanje svih epidemioloških mjera koje se prije svega odnose na zaštitu maskama i rukavicama, držanje socijalne distance i održavanje higijene ruku. To je neophodno kako biste zaštitili svoje, ali i zdravlje drugih ljudi.

Ovaj unos je objavljen u COVID-19, Događaji. Zabilježite trajni link.