Sastanak predstavnika SSPOUBIH sa predsjednikom Sindikata policije Kantona Sarajevo

Danas je u prostorijama Policijske uprave Novi Grad, MUP-a Kantona Sarajevo održan sastanak predstavnika Saveza sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini sa predsjednikom Sindikata policije Kantona Sarajevo Ećo Sadikom. U ime Saveza sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini istom su prisustvovali predsjednik Saveza Dragan Krvavac i predsjednik Skupštine saveza sindikata Edin Kahrimanović.

Na sastanku je razgovarano o problemima sa kojima se susreću u radu i djelovanju predstavnici Sindikata te načinima njihovih rješavanja. Tokom sastanka predsjednik  Sindikata policije Kantona Sarajevo Sadik Ećo dao je podršku nastojanjima Saveza da popravi materijalni status uposlenih u policijskim Agencijama.

Takođe, dogovorena je jača saradnja Saveza sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini i Sindikata policije Kantona Sarajevo koja će se realizirati u narednom periodu kroz zajedničke aktivnosti.