Načelnik Hadžibajrić uručio pomoć porodicama ubijenih policajaca Šehovića i Vujinovića

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić primio je danas supruge poginulih policajaca Hasenu Šehović i Alisu Vujinović kojima je uručio novčanu pomoć i poručio da nisu zaboravljeni. Porodice ubijenih policajaca nastavile su živjeti svoje živote, a prazninu koja je ostala nakon smrti njihovih muževa i očeva ništa ne može ispuniti. Adisov sin završio je Policijsku akademiju i nastavio očevim stopama, te radi kao policajac. Kako kaže njegova majka Hasena, kad je Adis poginuo njihov sin je već bio na Akademiji. „O tome je sanjao od malih nogu i bez obzira na to što se desilo njegovom ocu, kaže da bi opet sve isto uradio. Danas radi u policiji i život mu se promijenio,“ ispričala je Hasena.

Davorova supruga Alisa je ostala sa dvoje djece koji su uzrasta četiri i deset godina. Djevojčicu, koja je peti razred osnovne škole, ubuduće će u njenom školovanju pomagati Općina Stari Grad.

„Prije godinu dana, naši policajci Adis i Davor ubijeni su dok su časno i pošteno obavljali svoj posao. Danas sam razgovarao s njihovim porodicama u želji da im pokažemo da nisu sami i zaboravljeni. Iza njih je ostalo troje djece za koje se moramo pobrinuti. Adisov sin je već zaposlen, a mi ćemo od ove školske godine stipendirati Davorovu kćerku koja ide u osnovnu školu i olakšati ovoj porodici barem na taj način,“ poručio je načelnik Hadžibajrić.

Prijemu je danas prisustvovao i Sadik Ećo, predsjednik Sindikata policije Kantona Sarajevo koji je najavio memorijalni turnir u fudbalu, u čast poginulih policajaca. Memorijalni turnir „Adis i Davor“ trebao bi se odigrati 26.oktobra, na dan ubistva policajaca, a očekivano je učešće 20-ak ekipa iz policijskih agencija iz cijele BiH.

Sindikat policije Kantona Sarajevo se zahvaljuje načelniku Općine Stari Grad na prijemu članova porodica naših kolega.

Ovaj unos je objavljen u Događaji. Zabilježite trajni link.