Odluka

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Description: logoUNIJA SAMOSTALNIHSINDIKATADescription: Logo SSS BiH copy POLICIJE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

UNION OF INDEPENDENT POLICE TRADE UNIONS OF FEDERATION OF BOSNIA AND HERZEGOVINA

 

Broj: US-092/13

Dana, 13.12.2013. godine

SAVEZ SAMOSTALNIH SINDIKATA BOSNE I HERCEGOVINE

–         n/r gosp. ISMET BAJRAMOVIĆ, predsjednik –

Poštovani,

U prilogu akta dostavljamo Vam Odluku broj: US-091/13 od 13.12.2013. godine.

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK

Dr.sc. Halid Ganija

 Na osnovu člana 21. i 23. Statuta Unije samostalnih sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Unije  samostalnih  sindikata policije  Federacije Bosne i  Hercegovine  na  16.  Redovnoj  sjednici  održanoj  u  Sarajevu,  dana 12.12.2013. godine,  d o n i o   j e

O D L U K U

I

Unija samostalnih sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine cijeni da potpisivanje Kolektivnog ugovora o izmjenama Kolektivnog ugovora za službenike organa uprave i sudske vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine nije provedeno u skladu sa Odredbama istog kao i Statuta Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine iz razloga što prethodno nisu pribavljene odgovarajuće saglasnosti onih kategorija uposlenika na koje se isti odnosi.

II

Unija samostalnih sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine konstatuje da će se potpisivanje Kolektivnog ugovora o izmjenama Kolektivnog ugovora za službenike organa uprave i sudske vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine negativno odraziti na postignuti nivo prava iz radnog odnosa policijskih službenika, državnih službenika i namještenika zaposlenih u organima unutrašnjih poslova, a indirektno i na ostale kategorije uposlenika.

III

Obzirom na član I i II ove Odluke, Unija samostalnih sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine zahtijeva od predsjednika Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine da putem Stručne službe pokrene aktivnosti sudskog preispitivanja zakonitosti provedenog postupka potpisivanja predmetnih izmjena u cilju da se isto stavi van snage, a kako bi se zadržala ranije stečena prava.

IV

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Broj: US-091/13
Dana, 13.12.2013. godine

Dostaviti:

–          Predsjedniku SSSBiH
–          Članicama USSP FBiH
–          A/A

PREDSJEDNIK

Dr.sc. Halid Ganija

Ovaj unos je objavljen u Događaji. Zabilježite trajni link.