Dopis, podrška radu Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a Kantona Sarajevo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Broj: SPKS-280/16

SKUPŠTINA KANTONA SARAJEVO -n/r predsjedavajuće
VLADA KANTONA SARAJEVO – n/r premijera
MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA – n/r ministra
MINISTARSTVO ZDRAVSTVA KANTONA SARAJEVO – n/r ministrice

VEZA: Naš akt broj: SPKS-280/16 od 24.06.2016. godine

Poštovani,

U vezi našeg akta, broj i datum veze, želimo Vam skrenuti pažnju po drugi put da Sindikat policije Kantona Sarajevo daje punu podršku u radu J.U. Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a Kantona Sarajevo.

Naime, kako je planiranom reformom zdravstvenog sistema u Kantonu Sarajevo, planirano ukidanje navedenog Zavoda, tražimo od nadležnih da još jednom razmotre sve profesionalne i tehničke mogućnosti da Zavod ostane sa nadležnostima u kapacitetu kako je i do sada radio, gdje su naši zaposlenici ostvarivali najadekvatniju zdravstvenu zaštitu.

Strahujemo se da će policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo pomenutom reformom izgubiti adekvatnu zdravstvenu zaštitu, jer ni jedna zdravstvena ustanova neće na takav profesionalan način štititi zdravlje policijskih službenika, kako u preventivnom, tako i u postupku liječenja profesionalnih oboljenja, pogotovo imajući u vidu da navedeni zavod egzistira od 1953. godine.

Pozivamo Vas da reformom osigurate Zavodu status kakav je i do sada imao i da ostane u punom kapacitetu ostvarivanja zdravstvene zaštite policijskih službenika, kao što je slučaj i sa mnogim evropskim zemljama u kojima egzistiraju ovakve ili slične ustanove namijenjene prevashodno zdravstvenoj zaštiti policijskih službenika zbog niza specifičnosti njihove profesije.

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK UO SPKS
Mirza Hadžiabdić

Ovaj unos je objavljen u Događaji. Zabilježite trajni link.