Pismo ministru

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Broj: SPKS-209/16
Datum: 27.04.2016. godine

MUP KANTONA SARAJEVO
n/r ministra g. Jusko Ismira

Poštovani,

Prije svega želim u ime članova Sindikata policije Kantona Sarajevo i svoje lično ime da Vam čestitam na kandidaturi za državnog ministra u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, iako ne rado prihvatamo da samim tim prestajete da obnašate funkciju ministra MUP-a i člana Vlade Kantona Sarajevo.

Naime, za kratko vrijeme, koliko ste na čelu našeg ministarstva pokazali ste visok stepen profesionalnosti, uz želju da, kroz obezbjeđenje adekvatnijih uslova rada uposlenicima i nabavku neophodne opreme, policija i ministarstvo u cjelini građanima pruže viši stepen sigurnosti i bolju uslugu iz svoje nadležnosti.

Takođe, uspostavili ste dobar odnos sa predstavnicima Sindikata policije Kantona Sarajevo, te prihvatili sindikat kao socijalnog partnera u pravom smislu te riječi, uzimajući u obzir određene prijedloge koje smo Vam dostavili, a koji imaju za cilj poboljšanje radno pravnog statusa i stvaranje boljih uslova rada.

Činjenica je da ste pokrenuli niz aktivnosti na određenim projektima, te želimo iskoristi ovu priliku da Vas zamolimo da iskoristite svoj uticaj i rukovodstvu političke stranke čiji ste član, koje će kandidovati novog kandidata za poziciju ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sugerišete da to bude osoba kvaliteta sličnih Vašim koja će nastaviti, jednim dobrim i poštenim odnosom prema radu i uposlencima, realizovati započete aktivnosti, sve sa ciljem stvaranja što pozitivnijeg sigurnosnog ambijenta u Kantonu Sarajevo.

Na kraju, Vama lično i Vašoj porodici, želimo puno dobrog zdravlja i sreće u životu, te uspjeha u radu na novoj poziciji.

S poštovanjem,

Predsjednik Upravnog Odbora
Sindikata policije KS

Mirza Hadžiabdić

Ovaj unos je objavljen u Događaji. Zabilježite trajni link.