Sportsko druženje članova Sindikata policije Kantona Sarajevo i svečani ispraćaj penzionera

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Dana 16.09.2015 godine u organizaciji Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo na Igmanu u objektu MUP-a KS upriličeno je sportsko druženje članova SPKS kojom prilikom je održan turnir u malom nogometu i šahu. Na malonogometnom turniru učešće je uzelo 13 ekipa, dok je 08 članova Sindikata učestvovalo u šahovskom takmičenju.

Prvo mjesto u malonogometnom turniru osvojila je ekipa PS Ilidža, druga je bila ekipa PS Centar, dok je treća bila ekipa PS Novi grad. Za najboljeg strijelca turnira proglašen je Merdan Ermin, pripadnik PS Stari grad, najbolji igrač je bio Kahriman Šerif iz PS Centar, dok je najbolji golman turnira bio Mustajbegović Ibrahim iz PS Ilidža.

Kada je u pitanju šahovski turnir prvo mjesto je osvojio Ledinić Sanjol iz PS Ilidža, drugo mjesto Klačar Elis iz Jedinice za saobraćaj i treće mjesto  pripalo je Tanković Saudu iz PS Centar.

Pobjednicima su uručeni pobjednički pehari.

Takođe, za penzionere MUP-a KS koji su članovi Sindikata policije KS, upriličen je svečani ispraćaj i tom prilikom uručeni su im prigodni pokloni i zahvalnice za dugogodišnje članstvo u Sindikatu.

Pored članova Sindikata, svečanosti su prisustvovali i brojni gosti, među kojima i porodice poginulih pripadnika policije MUP-a KS, koji su svoje živote izgubili obavljajući redovne službene poslove i zadatke, te su tom prilikom porodicama i djeci uručeni prigodni pokloni.

Zaslužnim pojedincima za rad u Sindikatu kao i pomoć pri organizaciji i realizaciji navedenog druženja, uručene su plakete i pohvale Sindikata.

         Ovom prilikom Upravni odbor SPKS se zahvaljuje svim učesnicima sportskog dijela druženja, gostima i penzionerima koji su svojim prisustvom uveličali navedeno druženje.

Sarajevo, 17.09.2015. godine

Slike možete pogledati OVDJE

                                                                           PREDSJEDNIK UO SPKS

                                                                                Mirza Hadžiabdić

Ovaj unos je objavljen u Događaji. Zabilježite trajni link.