Obilježavanje “Dana SPKS 2017”, ispraćaj penzionosanih članova Sindikata i zajedničko druženje – Igman

Dana 18.05.2017. godine (ČETVRTAK) na Igmanu ispred objekta MUP-a Kantona Sarajevo na Grkarici, sa početkom u 08,15 sati, Sindikat policije Kantona Sarajevo u povodu „Obilježavanja Dana Sindikata policije 2017”, i 19 godina od osnivanja je organizovao takmičenje u malonogometnom turniru i turnir u šahu pod nazivom „Obilježavanje Dana Sindikata policije Kantona Sarajevo 2017”, kao i svećani ispraćaj penzionisanih članova Sindikata.

Planirane aktivnosti su organizovane za članove sindikata, i to: malonogometni turnir za prijavljene ekipe, šahovski turnir za prijavljene učesnike, svečani ispraćaj penzonisanih članova sindikata i zajedničko druženje

Na stadionu ispred platoa objekta Grkarica izvršeno je postrojavanje svih ekipa, pozvani su svi prisutni penzioneri, gosti i prisutni članovi SPKS, kao i porodice poginulih policajaca, gdje je otpočeo svečani dio programa povodom „Obilježavanja Dana Sindikata policije 2017”, i na prigodan način obilježen odlazak u penziju 60 članova sindikata, koji su penzionisani u periodu od 01.04.2016. – 30.04.2017.godine.
Nakon pozdrava i intoniranja himne BiH obratio se predsjednik UO SPKS Hadžiabdić Mirza, koji je pozdravio sve prisutne, saopštio razloge organizacije navedene manifestacije i proglasio Sportske igre otvorenim.

Izvršen53 o je prozivanje 53  penzionera kojima je od strane predsjednika UO uručen prigodni pokloni – ručni sat i zahvalnica za dugogodišnje članstvo u SPKS.

Nakon dodjele poklona izvršena je prozivka članova porodica Madeško, Trako i Pivodić, poginulih policajaca, kojima je dodijeljen novčani iznos.

Nakon toga, Predsjednik UO dodijelio je poklon – sat i pohvale za dva sindikalna povjerenika za dugogodišnji rad na poslovima povjerinika, i to: Đulbegović Nihadi i Mirvić Harisu.

Predsjednik UO dodijelio je plaketu Vladi Kantona Sarajevo, zahvalnicu
premijeru i članovima vlade Kantona Sarajevo za uspiješnu saradnju sa
sindikatom i potpisivanje prvog Kolektivnog ugovora.

SLIKE MOŽETE POGLEDATI OVDJE