Isplata plata, dopis

n/r ministra
UPRAVA POLICIJE MUP-a KANTONA SARAJEVO
n/r policijskog komesara

Ovom prilikom Sindikat policije Kantona Sarajevo zahtjeva dostavu informacija po čijem nalogu je dana 13.03.2017. godine izvršena isplata plata za mjesec februar 2017. godine, samo za uposlenike Uprave policije, dok nije izvršena isplata plata za uposlenike Ministarstva unutrašnjih poslova (Uprava administracije i podrške, kabinet ministra i inspektorat).

Naime, dosadašnja dinamika isplate plata odnosila se za sve uposlenike u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, bez obzira da li svoje radne poslove i zadatke izvršavaju u jednoj ili drugoj upravi, odnosno nekoj drugoj osnovnoj organizacionoj jedinici.

S tim u vezi, protivimo se bespotrebnoj podjeli po osnovu dinamike za isplatu plata, te zahtjevamo da se isplata plata za sve uposlenike Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, uključujući i Upravu policije, isplaćuje isti dan, najkasnije do datuma isplate koji je do sada ostvaren.

Napominjemo da je na jednom od ranijih susreta sa predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo, na prijedlog sindikata, a s kojim je bio saglasan i ministar finansija, između ostalih, donesen zaključak da će se intenzivirati isplata plata, koja bi u konačnici omogućila da se isplaćuju do 10-og u mjesecu.

Očekujemo da ćete, uvažavajući dosadašnju saradnju, ovaj naš zahtjev razmotriti i prihvatiti, te nas o ishodu obavijestiti.

S poštovanjem,
PREDSJEDNIK UO SPKS