Obilježena godišnjica pogibije policijskog službenika Muhidina Pivodića

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Danas je u organizaciji Sindikata policije Kantona Sarajevo, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Upravom policije i Trećom policijskom upravom, obilježena 4. godišnjica pogibije policijskog službenika rahmetli Pivodić Muhidina, koji je ubijen 31.12.2012.godine dok je obavljao časnu policijsku dužnost.

Zbog niza obaveza koje imaju policijski službenici u vezi priprema oko osiguranja dočeka Nove godine, godišnjica je obilježena 30.12.2016. godine.

Tom prilikom je u prostorijama Treće policijske uprave – Policijske stanice Novi Grad od strane predstavnika sindikata, ministra i menadžmenta Treće PU upriličen prijem za porodicu.

Takođe, delegacije Sindikata policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije, u prisustvu policijskih službenika i članova sindikata, te članova porodice, delegacije općine Novi Grad Sarajevo sa načelnikom Općine i predsjedavajućom općinskog Vijeća, te predstavnicima Srpske pravoslavne crkve u Sarajevu, kao i mjesne zajednice Reljevo dvor, položile su cvijeće na mjestu pogibije policijskog službenika Muhidina Pivodića, kao i na njegovom mezaru na gradskom groblju Bare.

Prisutne kolege, članovi sindikata i porodice, kao i svi oni koji su došli da odaju dužnu počast poginulom kolegi i sugrađaninu, prisjetili su se okolnosti pod kojima je ubijen policijski službenik Muhidin Pivodić, časno obavljajući dužnost policajca, kojom prilikom je predsjednik upravnog odbora sindikata naglasio da je naš kolega koji je izgubio život na takav okrutan način dokaz posebne težine policijske profesije.

Ovaj unos je objavljen u Događaji. Zabilježite trajni link.