Igman 2013 sportske igre

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Rukovodeći se sindikalnim duhom i idejom organizovanja u cilju zaštite radnih i socijalnih prava policijskih službenika Kantona Sarajevo, grupa entuzijasta je maja mjeseca, sada već davne 1997. godine pokrenula aktivnosti i osnovala U.G.“Sindikat policije Kantona Sarajevo“ koji je okupljao uposlenike Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo svih kategorija.

S vremenom, uvidjevši prevashodno plemenitost ideje sindikalnog udruživanja ali i potrebu zaštite temeljnih prava iz radnog odnosa, policijski sindikalni pokret je s vremenom sazrijevao, kako u kvantitativnom tako i u kvalitativnom smislu, do mjere da se isti smatra najznačajnijom policijskom sindikalnom organizacijom u državi.

U svijetlu ove tradicije, dana 29. maja 2013. godine, Sindikat policije Kantona Sarajevo je na Grkarici, u objektu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obilježio 15. godišnjicu osnivanja organizacijom prigodnog fudbalskog turnira ali i druženja uposlenika Ministarstva na kojem je učešće između skoro 200 učesnika uzelo i 12 ekipa, i to: PS Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad Sarajevo, Ilidža, Hadžići, Vogošća, Ilijaš, ekipa Krim. policije Novo Sarajevo, ekipa Sektora krim.policije, ekipa Jedinice za specijalističku podršku te ekipa Jedinice za saobraćaj.

Prije samog početka takmičenja uručene su zahvalnice ljudima koji su ostavili značajan trag u osnivanju i funkcionisanju Sindikat policije Kantona Sarajevo, i to:

g-dinu Ćutuk Safetu, prvom predsjedniku UO SPKS u periodu od 1997. – 2001.godine,
g-dinu Bešić Mustafi, drugom predsjedniku UO SPKS u periodu od 2001. – 2004.godine i g-dinu Ikanović Muhamedu, trećem predsjedniku UO SPKS u periodu od 2004. – 2007.godine.

Ovdje svakako želimo istaći nesebičnu podršku u organizaciji obilježavanja Dana Sindikata policije Kantona Sarajevo i fudbalskog turnira koju su pružili ministarNermin Pećanac, policijski komesar Vahid Ćosić kao i cjelokupni menadžment Ministarstva.

Iako su fudbalski rezultati bili u drugom planu, ovdje ćemo navesti i pobjednike turnira, i to:

1.mjesto – Jedinica za specijalističku podršku
2.mjesto – PS Ilidža
3.mjesto – III Policijska uprava, PS Novi Grad.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mirza Selimović, pripadnik Jedinice za specijalističku podršku koji je ujedno i najbolji strijelac turnira, dok je za najboljeg golmana turnira proglašen Edin Mujan.

Slike možete pogledati   OVDJE

Ovaj unos je objavljen u Događaji. Zabilježite trajni link.