Premijer Konaković i ministar Halebić sa ministrom, komesarom i Sindikatom MUP-a Kantona Sarajevo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Izvor: vlada.ks.gov.ba

Na današnjem sastanku premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića i ministra finansija Jasmina Halebića sa čelnicima MUP-a Kantona Sarajevo, ministrom Vedranom Mulabdićem, policijskim komesarom Vahidom Ćosićem te predstavnicima Sindikata policijskih službenika KS i njihovim predsjednikom Mirzom Hadžiabdićem razgovaralo se o aktuelnim pitanjima i pregovorima oko granskog kolektivnog ugovora, potrebi donošenja zakona o platama policijskih službenika, o pravima iz radno pravnog odnosa te mogućnostima unapređenja uslova fukcioniranja policije.

Predsjednik Sindikata Mirza Hadžiabdić zahvalio se Skupštini i Vladi KS za svaki vid pomoći, istaknuvši da je policija napredovala u ovom periodu jer su dobili materijalna i tehnička sredstva te zaposlili nove ljude.

Stvaranje što boljih uslova za rad pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo i ohrabrenja u onome što rade nikada neće biti dovedeno u pitanje:

“Naše je opredjeljenje da i dalje kadrovski i materijalno jačamo Ministarstvo unutrašnjih poslova i uniformisanu policiju. Njihov rad i zalaganje moraju imati adekvatnu valorizaciju i činimo sve da tako i bude. I u ovih nekoliko zadnjih mjeseci vidjeli smo duge cijevi i oružane obračune sa najtežim posljedicama, svjesni smo sa čim se naši policajci susreću na ulicama Sarajeva i da rade jedan od najtežih i najodgovornijih poslova. U svakom trenutku oni imaju našu bezrezervnu podršku jer naša policija mora biti jak i profesionalan bedem odbrane od kriminala”, istakao je premijer Konaković nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Ovaj unos je objavljen u Događaji. Zabilježite trajni link.