Obilježavanje 18. godišnjice pogibije policijskog službenika Trako Mahmuta

Obavještavamo vas da je dana 24.02.2016. godine u organizaciji Sindikata policije Kantona Sarajevo, na prigodan način obilježena 18. godišnjica pogibije policijskog službenika Trako Mahmuta.

U prostorijama Treće policijske uprave Novi grad u 10,00 sati izvršen je prijem porodice rahmetli Trako Mahmuta, te je tom prilikom od strane porodice Trako izražena posebna zahvalnost Sindikatu policije Kantona Sarajevo na inicijativi i organizaciji ovog obilježavanja.

Istog dana u 11,00 sati zajedno sa porodicom rahmetli Trako Mahmuta izvršen je obilazak mjesta ukopa na mezarju „Obad“, ul. Drinska bb, i u ime Sindikata izvršeno polaganje cvijeća.

Ovom prilikom obavještavamo članove Sindikata da će Upravni odbor i u narednom periodu nastaviti sa ovakvim i sličnim aktivnostima, te da će uputiti inicijativu nadležnim organima  za iznalaženje adekvatnog zakonskog rješenja kojim bi se propisala i osigurala određena prava porodicama policijskih službenika koji su dali svoj život izvršavajući redovne poslove i zadatke.