Predstavnici Sindikata policije Kantona Sarajevo kod predsjedavajućeg Skupštine KS

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Izvor: Vlada Kantona Sarajevo- ks.gov.ba

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Sejo Bukva sastao se danas sa predsjednikom Sindikata policije Kantona Sarajevo Mirzom Hadžiabdićem i članom  Sindikata  Sadikom Ećom. Oni su predsjedavajućeg detaljnije upoznali sa aktivnostima koje ovaj sindikat vodi  u procedurama oko donošenja Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika Kantona Sarajevo. Kako su istakli, ovaj sindikat nije podržao prijedlog ovog Zakona 2012. godine, u međuvremenu nije došlo do za njih prihvatljivog rješenja te ističu da je za njih važan redoslijed i dinamika donošenja svih zakona koji uređuju ovu oblast.

Predsjedavajući Sejo Bukva istakao je da rješavanje statusa i pitanja koji se tiču policije za njega uvijek predstavlja prioritet te da će, u konsultaciji sa premijerom i resornim ministrom, biti na raspolaganju u razgovorima i traženju najboljih rješenja svih otvorenih pitanja i donošenja zakona.

Predstavnici Sindikata policije Kantona Sarajevo su ovom prilikom predsjedavajućem Bukvi uručili plaketu i zahvalnicu na do sada pruženoj podršci u radu sarajevske policije.

Ovaj unos je objavljen u Događaji. Zabilježite trajni link.